jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

Artesserae ontwerpt en vervaardigt in opdracht (voorzet)ramen, raamdecoratie, wandpanelen, schalen en lampen in glas. 

003 raampaneelZowel de glas-op-glastechniek als ook glasfusing (het versmelten van glas) zijn moderne toepassingen waarmee zowel 2-als ook 3-dimensionale objecten mogelijk zijn. 

Het ontwerp, de kleuren en eventuele belichting maken van het object een echte eyecatcher  in uw huis, een eyecatcher met een eigentijdse en exclusieve uitstraling.

Mijn uitgangspunt is dat uw wensen en verlangens centraal staan. Zo ontstaat een op maat gemaakt ontwerp dat past bij uw persoonlijkheid en de stijl van uw huis. 

Naast werk in opdracht is in mijn werkplaats ook eigen werk te zien.