jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

ArTesserae voert werk in opdracht uit voor zowel bedrijven als voor particulieren. Om de weg naar het ultieme glasobject, hoe groot of klein dan ook, zo overzichtelijk en helder mogelijk voor u te houden, kent elke opdracht voor ArTesserae de onderstaande fasering. Mijn uitgangspunt is dat uw wensen en verlangens centraal staan. Zo ontstaat een op maat gemaakt ontwerp, dat past bij de cultuur van uw bedrijf of bij uw persoonlijkheid en de stijl van uw huis. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren: de omvang, het gekozen materiaal en de complexiteit van het ontwerp.

 

Ontwerpen
Een goed ontwerp is de basis voor een goede en mooie uitvoering. Deze fase is net zo belangrijk als de uitvoering zelf. Tijdens een orienterend gesprek, eventueel gevolgd door een bezoek aan uw bedrijf of bij u thuis, kunt u uw wensen duidelijk maken en is een eerste globale schatting van de kosten en de benodigde ontwerptijd mogelijk. Dit eerste contact is vrijblijvend en kosteloos.  

Vervolgens wordt een ontwerpschets gemaakt waarbij ik 2 a 3 versies maak.Nadat u de ontwerpschets goedgekeurd heeft bespreken we aan de hand van glasmonsters de kleurkeuze en de glassoort. Rekening houdend met uw wensen en opmerkingen worden de schetsen uitgewerkt tot een definitief ontwerp en krijgt u een gedetailleerde offerte met bijbehorende planning. Tijdens de ontwerpfase is er genoeg ruimte voor aanpassingen en overleg.  

Voor dit tweede deel van de ontwerpfase brengt ArTesserae u een bedrag in rekening.  

 

002 tcg

Uitvoering
Hierna kan de daadwerkelijke uitvoering beginnen. Nadat u zich volledig kunt vinden in het voor u gemaakte ontwerp en de uiteindelijke offerte ontvangt u een opdrachtbevestiging die door beide partijen getekend dient te worden. Vervolgens wordt overgegaan tot de uitvoering van uw opdracht.  

Tussentijds bent u (na afspraak) van harte welkom om in het atelier te komen kijken. Als extra service kunt u via digitale foto's per e-mail op de hoogte gehouden worden van de vooruitgang van het project.  

Zodra het ontwerp is uitgevoerd kunt u het komen ophalen.  

Direct na oplevering dient het overeengekomen totaalbedrag overgemaakt te worden aan ArTesserae.