jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

 

Voor en door medewerkers

Is het mogelijk iets te creëren dat de sfeer en (nieuwe) cultuur van uw bedrijf symboliseert?

Dat kan door gezamenlijk te werken aan een groot en kleurrijk mozaïekpaneel. Doordat gebruik gemaakt wordt van pixelmozaïek zal het weinig tijd vergen van de medewerkers.

Het kunstwerk wordt gebaseerd op een ontwerp dat door een samenspel tussen de opdrachtgever en ArTesserae tot stand komt. Dit kan op basis van ideeën die aangeleverd worden door medewerkers, maar ook kan het ontwerp geheel door ArTesserae uitgevoerd worden. Een ontwerp met in elkaar vloeiende kleuren, waardoor het pixelmozaïek het best tot zijn recht komt.

 

bedrijven

Pixelmozaiek gemaakt door Social Sofa Tilburg