jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

 

Gedenken is persoonlijk. Iedereen houdt graag op geheel eigen wijze de herinnering in stand. Een manier om die herinnering te verbeelden is een gedenksteen in glasmozaïek vorm te geven. Hierbij kunt u uw gevoel en hart laten spreken bij dit laatste geschenk aan uw dierbare.

1 gedenksteen resultaatgedenksteen2Steeds vaker komt het voor dat mensen zelf een aandeel willen hebben in het maken van een gedenksteen. U kunt als nabestaande samen met uw familie een ontwerp uitvoeren in glasmozaïek. Dit ontwerp kan door u ontworpen zijn, maar kan ook in overleg met u door ArTesserae ontworpen worden. 

Aan het maken van een gedenksteen gaat een intensief contact met de nabestaanden vooraf. Het eerste gesprek is bedoeld als kennismaking, een kennismaking met u en om een beeld te krijgen van de overledene. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend. In een volgend gesprek bespreken we uitgebreid uw wensen of die van de overledene. 

Na deze gesprekken maak ik een aantal ontwerpen aan de hand van uw wensen. In het derde gesprek bespreken we de ontwerpen en kan verdere verfijning plaatsvinden. U krijgt de ontwerpen mee naar huis zodat u alle tijd heeft om rustig een keuze te maken en de ontwerpen met anderen te bespreken. Na uw keuze voor het definitieve ontwerp, krijgt u een gespecificeerde offerte. 

De mogelijkheid bestaat ook om het ontwerp geheel door Artesserae uit te laten voeren. 

Klik hier voor voorbeelden