jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

 

 

De dood van uw huisdier kan veel verdriet geven en een gevoel van gemis. Om de herinnering aan uw huisdier een bijzondere en blijvende plek te geven, bijvoorbeeld buiten in de tuin, biedt ArTesserae de mogelijkheid deze herinnering vorm te geven in een beeld van glasmozaïek en/of glas.

In een eerste, vrijblijvend gesprek maken we met elkaar kennis, hebben we het over uw huisdier en de betekenis die hij/zij voor u had en alles wat voor u van belang is te vertellen. Graag zou ik dan ook enkele foto’s willen zien van uw huisdier. Ook kunt u dan uw wensen kenbaar maken. Na dit eerste gesprek maak ik enkele ontwerpen die uitgevoerd kunnen worden in een driedimensionaal beeld. Deze ontwerpen kunt u mee naar huis nemen om te laten bezinken. 

Tijdens het tweede gesprek bespreken we de ontwerpen en brengen zo nodig wijzigingen aan. Indien u akkoord gaat ontvangt u een gespecificeerde offerte.