jacqueline homepage

Liefde voor kleur, licht en vorm is bij mij altijd aanwezig geweest. Twintig jaar geleden raakte ik gefascineerd door glas: het materiaal is hard en weerbarstig, maar tegelijkertijd kwetsbaar en teer. Ik ging mij - naast een loopbaan in de gezondheidszorg - richten op het ontwerpen en maken van glas-in-loodramen. In de loop van de jaren begon ik ook andere glasbewerkingstechnieken te gebruiken zoals, Tiffany, fusion, applique en gevoegd glas. Bij toeval leerde ik daarna mozaïek kennen, met een hele andere uitstraling: robuust en speels.  Ook kwam ik in aanraking met community art en ontdekte ik hoe inspirerend en leuk het is om met vele anderen tot iets moois en blijvends te komen. Iets moois en blijvends door en voor andere wijkbewoners. 

Jacqueline Smid

 

Videofragmenten

Hieronder vindt u een aantal filmpjes die een beeld geven van de community art projecten die ik in de afgelopen jaren samen met bewoners van verschillende Groninger wijken en buurten heb uitgevoerd. Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen.

video stoeptegels

Stoeptegels en nummerborden

video fietsviaduct tuinwijk

Fietsviaduct Tuinwijk

video fietsviaduct noorderplantsoen

Fietsviaduct Noorderplantsoenbuurt

 

Een ongedwongen en creatieve dag
 

Of het nu met uw team is, met familie, vriendinnen, in het kader van een verjaardag, bruiloft of gewoon omdat u samen met bekenden eens iets anders wilt doen dat ook blijvend is. U beleeft niet alleen een plezierige en ontspannen dag, maar u gaat ook met een schitterend werkstuk naar huis.

workshop1Bij ArTesserae kunt u terecht voor workshops van een halve dag waarbij u kunt kiezen uit het gezamenlijk maken van een mozaïekpaneel (50x50cm) of ieder een eigen paneel. Ook bestaat de mogelijkheid een object als een vlinder, Gekko, zeepaardje, dolfijn of een stoeptegel te beleggen met glasmozaïek. 

Indien u kiest voor een gezamenlijk paneel, bv als cadeau voor een bruiloft of ter decoratie van een ruimte binnen uw bedrijf, dient het ontwerp voorafgaande aan de workshop bekend te zijn. Er kan naar wens een spiegel in het ontwerp worden opgenomen. ArTesserae kan u hierbij behulpzaam zijn bij het ontwerp. 

De mogelijkheid bestaat om de workshop te laten volgen door een buffet van tapas of anti-pasti. Indien u hier meer informatie over wilt hebben neem dan even contact op. 

  • Workshopduur: 3,5 a 4 uur

  • Aantal deelnemers: minimaal 5. Indien meer dan 8 deelnemers vindt de workshop plaats op een locatie elders in de stad Groningen
     
  • Kosten: basistarief €225,-- voor een groep van 5 personen; €40,-- voor elke extra deelnemer. De prijs is inclusief materiaal, voeginstructiefolder,koffie en thee met home made taart/koekjes

  • Het voegen van het mozaïek kan pas na 24 uur, alle voegbenodigdheden worden mee gegeven

  • Het voegwerk van een gezamenlijk paneel kan voor een meerprijs van €35,-- door ArTesserae worden verzorgd. Het paneel kan dan enkele dagen later kant-en-klaar in het atelier worden opgehaald.